torsdag 21 mars 2013

Potatis och purjolökssoppa

 
Är det svensk husmanskost? Ja det borde det väl vara. Det var väl det man åt i det forna Fattigsverige. Och det var det vi åt här i huset igår.

 
 
Det är busenkelt att laga.
8 potatisar
ca 15 cm purjolök
vatten
1 grönsaksbuljongtärning
persilja
timjan
mjölk
grädde
salt och peppar vid behov
 
Skala och skiva potatisarna och hacka purjon. Lägg i kastrull och täck med vatten och lägg i buljongtärningen. Låt det koka tills potatisen är så mjuk att den går att mosa med en visp. Späd soppan med en skvätt mjölk och en skvätt grädde. Därefter kan man krydda med lite vad som känns lämpligt. Jag råkade ha färsk persilja och timjan kvar från helgens stektillagning så det fick bli pricken över i:et.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar